Wanneer je niet meer haakt!

Dat gaat nooit gebeuren, toch? Tenminste daar heb ik eigenlijk nooit over nagedacht. Ik denk alleen maar; “wat zal ik nu weer eens haken; waar hebben mijn cursisten behoefte aan; oh kijk, dat is mooi, dat wil ik ook graag aanbieden als workshop”.

En dan ineens kan dat niet meer. Ik heb een tennisarm, of kan ik het beter een haakarm noemen. Het is in ieder geval niet fijn. En slimmer om even niks te doen. Eerst dacht ik nog; “als ik m’n arm nou in deze stand hou, voel ik niks”, maar ik heb toch maar besloten om dat niet te doen.

Nu heb ik tijd voor andere dingen. Zoals deze blog schrijven, patronen uitschrijven en lezen, lezen doe ik ook graag en daar komt de laatste tijd niet meer van, want ik ‘moet’ haken. Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik haakverslaafd. En nu zeggen de mensen om me heen dan ook; tja dat had ik wel verwacht, of dat had je toch ook wel kunnen nagaan dat dat zou gebeuren. Maar eigenlijk vond ik het antwoord van mijn dochter beter; “hoe had je het dan kunnen voorkomen?”.

Ja, hoe had ik dit kunnen voorkomen? Want, natuurlijk haakte ik veel, vooral in de weekenden, want doordeweeks mocht ik van mezelf alleen maar tussen de middag, tijdens het eten en ‘s avonds haken. Is dat veel? Er zijn genoeg mensen die nog veel meer haken dan ik en zij krijgen geen tennis(haak)arm. Op de site van tenniselleboog.nl/info lees ik dat de één er gevoeliger voor is dan de ander en dat je het kunt trainen om een sterkere pees te krijgen. Dus dat ga ik nu maar doen. En maandag naar Irma Marissink, acupuncturist. Kijken of zij er wat aan kan doen.

Gelukkig kan ik mijn cursisten gewoon helpen en kan mijn ‘werk’ gewoon doorgaan.

Dus heb je nog hulp nodig bij een patroon, wil je iets nieuws leren of een workshop volgen (kijk op mijn site www.atelierdebloksteek.nl), bel me 06 – 51 95 41 32 of mail naar marjo@atelierdebloksteek.nl.

Geniet van de mooie dagen en stuur me af en toe een foto van een project wat je af hebt. Daar geniet ik dan weer van.