Positieve energie

Wat geeft dit werk me veel positieve energie en dat doet me goed.

Maar af en toe wordt je met de neus op de feiten gedrukt als je hoort dat iemand uit je naaste omgeving te horen krijgt dat ze ziek is en dat er geen medicijnen voor zijn. Dan ben ik weer heel dankbaar dat ik nog kan denken; dat gebeurt altijd bij iemand anders. Toch blijf je er steeds aan denken. En dan is zij een troost voor mij, door hoe zij doet en hoe ze is.

Het haken is dan voor mij toch een soort meditatie waar ik even helemaal in op kan gaan en tot rust kan komen en waar ik weer positieve energie uit haal.

 

Dit las ik op de blog van Marsha Aarts uit Enschede. Zij schrijft over een andere website:

“De schrijfster van het boek “ Crochet saved my life” Kathryn Vercillo schrijft op haar website https://www.crochetconcupiscence.com een mindfull haak oefening. Deze heb ik hier proberen te vertalen. Hierbij neem je een haaknaald en draad die voor jou lekker werken. Het enige wat je doet is een ketting van lossen te haken. Probeer met al je aandacht bij het haken van de lossen. En probeer geen andere gedachten binnen te laten komen. Als je merkt dat je toch met andere gedachte bezig bent, begin je weer opnieuw ( en haalt het werk dus uit).

Je telt tijdens het werk, 1 losse, twee losse en als er dan een gedachte binnenkomt ( heb ik de rekening nu wel betaald, moet ik zometeen even nakijken. Oeps ik denk weer) hup dan begin je weer opnieuw. Een losse, twee losse, drie losse.

Probeer door te gaan, tot je succesvol gedachteloos een ketting van 10 lossen hebt kunnen maken. Als je het voor het eerst doet dan is 5 of 6 ook al een hele mooie prestatie. We zitten vol gedachten dus het is best moeilijk om te doen.”

 

Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd. Ik vind uithalen ook niet leuk, dus ik weet niet of ik daar rustiger van wordt. Misschien kan ik wel een stekenmarkeerder plaatsen en dan opnieuw beginnen.

Ik ben benieuwd of iemand dit al eens gedaan heeft. Laat het me maar weten.

 

"Als je hoofd verbonden is met je hart, kunnen je handen en voeten de meest wonderlijke dingen doen."