Pasen en Tunisch haken!

Het zonnetje schijnt en dan word ik gelijk heel blij. Zelfs als het vanmorgen maar 2 graden is. Want het is al maart, dus de lente is dichtbij. En het is dus ook bijna Pasen en dan wil ik een leuke Paastak ophangen. Natuurlijk met gehaakte spulletjes. Tja en daar hoort dan ook een workshop bij.

Dus kijk op mijn website www.atelierdebloksteek.nl. In de agenda staan enkele Paas-workshops ingepland, maar je kunt ook een mailtje doen, dan overleggen we wanneer het jou beter uitkomt.

 

Kun je nog niet haken, sluit dan woensdagmiddag aan. Dan komen er nog 2 cursisten leren haken.

De afgelopen weken heb ik alweer 4 cursisten leren haken. En het is zo leuk om te zien dat ze zo enthousiast zijn. Vooral omdat ze dachten; “dat leer ik nooit meer”, “het is niet zo mijn ding” en als ze het dan kunnen, dan weten ze niet wat ze het eerste of het laatste moeten haken.

Zoals ik al vaker heb gezegd; het is heel ontspannend, maar ook verslavend.

 

Vanmorgen ook nog weer een bestelling gedaan bij mijn groothandel G.Brouwer&Zn. Vooral aardig wat bollen Byclaire nr.2 ingeslagen. Dit is zo’n fijn garen. 50% katoen en 50% acryl. Lekker zacht en niet zo dun.

Hier worden de prachtige sjaals van Byclaire mee gehaakt, Tunisch haken. Maar ik heb 2 cursisten die er liever een kussen mee wilden haken, dus daar even een patroon voor geschreven. Wel tunisch.

 

Wat is tunisch haken?

Dit zit eigenlijk tussen haken en breien in. En het is heel leuk om te doen. Het wordt een stevige vaste lap, maar als je met een grotere haaknaald haakt valt het mooi soepel. Natuurlijk kan ik je dat ook leren.

 

Ik ga zo vlug even boodschappen doen, dat moet ook gebeuren en dan misschien nog even in het zonnetje wat haken (waarschijnlijk binnen achter het raam)

Veel plezier met jullie eigen projecten. En je mag er wel een foto van sturen, ik ben altijd erg benieuwd wat jullie nu maken.