Oh jee, geen Goed Doel?

Er zijn veel goede doelen waar je voor kunt haken. Omdat ik vroeger ook met ouderen heb gewerkt, en omdat ik dit haken voor het goede doel in het museum van Vaassen doe, vond ik het leuk idee om voor het National Ouderenfonds te haken. Zij hebben de actie “Haak maar aan met actie bloem”. Tenminste……..

Het volgende is gebeurd. Ik heb een mailtje naar het Nationaal Ouderenfonds gestuurd met de vraag wat er met onze gehaakte bloemen gebeurd. Wij (de hakers die mij geholpen hebben met bloemen haken) waren benieuwd waar zij die verkochten voor € 1.=

Toen kreeg ik het volgende antwoord:

Wat leuk dat jullie 1x in de maand samenkomen om te breien/haken! Het afgelopen jaar zijn de bloemen aan een kaartje vastgemaakt wat in een kerstpakket kwam, per kerstpakket ging er 2 euro naar het Ouderenfonds waarvan 1 euro naar het project Samen Breien.

Dat vond ik wel een heel leuk antwoord. Tot ik het volgende las:

Inmiddels is de actie verlopen. Ik heb geprobeerd om alle communicatie van internet te halen, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. We hebben nog steeds de afspraak om de bloemen te gebruiken als extra give-away bij fondsenwerving, maar we hebben er niet meer zoveel nodig.

Heel jammer dus. De gehaakte bloemen kan ik nog gewoon opsturen, maar nu moeten we wat anders gaan verzinnen.

Er zijn natuurlijk heel veel Goede Doelen, maar zo’n bloem was nu juist zo’n mooi klein project en leuk om te doen.

Nu heeft het Nationaal Ouderenfonds een andere actie;

Waar jullie ons wel heel goed bij kunnen helpen is de Goedgemutste breicampagne. Jullie kunnen mutsjes voor ons breien/haken. Deze mutsjes worden in januari 2017 op flesjes van innocent smoothies geplaatst en per verkochte smoothie gaat er 20 cent naar het Ouderenfonds. Hoe meer mutsjes, hoe groter de opbrengst dus het zou leuk zijn als jullie ook voor deze actie mee willen haken.

Maar eerlijk gezegd vind ik mutsjes breien zelf niet zo leuk en ik vind dit niet zo leuk omdat het samen met een smoothie verkocht wordt.

Ik heb het volgende bedacht;

We gaan gewoon haken en breien voor verschillende Goede Doelen.

-          Als iemand het wel leuk vind om mutsjes te breien, dan kan dat.

-          Maar we kunnen ook granny’s haken voor Stichting Hartendekens. Hier heb je wel  Acryl van Zeeman (Royal) of Wibra (Saskia) voor nodig.

-          Breien en Haken voor Huntington. Je mag zelf weten wat je maakt. Dit wordt verkocht in hun shop.

-          Journaliste Marjolein Hurkmans en coach en auteur Patty Harpenau steken samen mensen met ( borst) kanker een hart onder de riem door onder andere mooie mutsen voor hen te breien en te haken.

Of zullen we gewoon allemaal vlaggetjes haken en breien en daarmee heel Vaassen versieren tijdens een evenement? Of hartjes haken voor ……………. in de gemeente Epe. We kunnen het natuurlijk zelf invullen.

 

Volgens mij ideeën genoeg, dus wat mij betreft gaat het haken en breien op de eerste donderdag van de maand gewoon door. En ik zou het gezellig vinden als je ook komt.