Leren breien op de lagere school.

Tegenwoordig heet dat de basisschool. Ik was denk ik 7 of 8 jaar, dus het was in de 2e klas en dat is nu groep 4. Bij juffrouw Mossink, zij gaf handwerkles. En alleen aan de meisjes. Ik zal het wel leuk gevonden hebben, want ik herinner me er verder niks meer van. En de meiden/klasgenoten die ik nu wel eens spreek en die het vreselijk vonden, die weten dat nog precies.

 

En nu heb ik dan de eerste workshop “Leren breien” gegeven. En dat vond ik wel spannend, want ik herinner me zelf dus niet meer hoe ik dat geleerd heb.

De 2 cursisten die vrijdag bij me waren ging het goed af. Ze kunnen al steken opzetten, recht en averecht breien. Tenminste vrijdag tijdens de workshop lukte het, ik hoop dat het thuis ook nog lukt. Dat hoor ik aanstaande vrijdag wel, dan komen ze voor de 2e les. Geweldig vind ik het. En iedereen pikt het zo snel op.

 

Het fijne is dat alle cursisten daarna ook blijven komen, omdat ze er nog meer bij willen leren. En dat kan. Je kunt dan een 5-toerenkaart kopen voor € 35,=. Dan kom je 5x, je neemt je eigen werk mee en ik help je als dat nodig is.

 

Ook zijn er enkele mensen die aanschuiven met hun eigen werkje. Ze hebben geen hulp nodig, maar vinden het gewoon gezellig om samen te handwerken, ideeën uit te wisselen of te overleggen hoe een ander dat zou doen. Dan betaal je € 3.=

 

Dus hou de agenda in de gaten en doe even een berichtje naar mij of er nog plek is om aan te schuiven.

Als je met minimaal 4 mensen bent mag je ook zelf een tijdstip overleggen.

 

En…..

Elke 1e donderdag van de maand, (dus donderdag 7 april de eerste keer), ga ik zitten haken en breien in het Museum Vaassen Historie. Voor het goede doel: het Nationaal Ouderenfonds.

Van 14.30 uur tot 15.30 uur. Hun actie heet “Haak maar aan”. Het is de bedoeling dat er bloemen worden gehaakt en gebreid. Die stuur ik naar hen op, en zij verkopen de bloemen voor € 1.= per stuk.

Van de opbrengst sponseren ze handwerkgroepen voor ouderen.

Dus als je mee wilt helpen, schuif maar aan. Je mag je eigen materiaal meenemen, maar ik heb ook genoeg.

De toegang is gratis, een kleine bijdrage voor de koffie is gewenst.

 

Ouderdom is geen gevangenis, maar een balkon van waaruit men op het leven kijkt.