Koningsdag en Entrelac haken

We zitten alweer in de vierde maand van 2016 en dat betekent Koningsdag deze maand. Ik moet nog wel steeds aan de datum wennen, bij 27 april gaat er nog geen belletje rinkelen. Bij 30 april nog wel steeds.Maar goed, gelukkig nog steeds in dezelfde maand, fijn voor mij.

Dat betekent ook dat ik op Facebook ineens vele oranje en rood/wit/blauwe voorwerpen langs zie komen. Leuk, die wil ik ook allemaal maken en natuurlijk zelf een ontwerp maken. Dat valt nog niet mee, het meeste is al bedacht. Maar ik doe m’n best.

En als ik dan hoor dat mijn vriendinnen in Vaassen op de rommelmarkt gaan zitten, denk ik dat is een mooie kans om mezelf te presenteren. Ik ga er gezellig bij zitten haken. Oranje kroontjes, rood/wit/blauwe vlaggetjes en strikjes. Die kan ik dan verkopen, maar belangrijker, ik kan aan de mensen laten zien hoe leuk haken is (moet ik ook nog wat breien?) en wat ze bij mij allemaal kunnen leren en maken.

Natuurlijk maak ik ook gelijk nog wat bloemen voor het Goede Doel, het Nationaal Ouderenfonds, en als er ruimte is, kunnen mensen aanschuiven en even een bloemetje mee haken.

Een heerlijk vooruitzicht. In plaats van slenteren over de markt, lekker de hele ochtend haken. Wat wil een mens nog meer.

 

Nog even over dat Entrelac haken.

Omdat ik in het begin alleen maar workshops aanbood voor beginnende hakers en breiers, dacht ik, ik moet iets hebben voor de gevorderde haker (en straks ook voor de breier). Maar ik moet het eerst zelf maken, dus dat duurde even. Nu heb ik een workshop, Tunisch Entrelac haken, en nu heb ik maar 1 aanmelding. Dan ga ik mezelf afvragen, is dit niet wat men zoekt, of zijn hier geen gevorderde hakers in de omgeving, of maak ik toch nog niet genoeg reclame of kunnen die mensen zich prima zelf redden en hebben ze geen workshop nodig. Dat zou ik dan wel eens willen weten. Ik wil graag aanbieden waar de mensen behoefte aan hebben. Misschien hoor ik dat nog eens. Want ik vind het zo leuk om dit ook aan anderen te leren.

Misschien hoor ik dat wel op de rommelmarkt, want ik weet nu wel, zo gauw je een haak- of breiwerk tevoorschijn haalt heb je aanspraak en gesprekstof.

Het wordt vast een gezellige koningsdag!

 

“Als je waagt, groeit je moed. Als je aarzelt, groeit je vrees”.