Kamperen en haken.

De vorige keer schreef ik dat ik iedereen wel aan het breien of haken zou willen brengen, maar af en toe heb ik ook het idee dat iedereen dat al doet. Hoe dit komt? Dat komt omdat ik op facebook lid ben van enkele besloten groepen over haken en breien. En daar zetten zoveel enthousiaste mensen prachtige dingen op. Meestal van bestaande patronen, maar ook regelmatig zelfbedachte ontwerpen. Ik doe er veel ideeën op, maar het is soms wel moeilijk om iets te bedenken wat nog niet bestaat.

Maar vooral al die mooie dingen die ik op vele foto’s langs zie komen maken me steeds weer enthousiast om iets nieuws te proberen. Ik kom tijd tekort.

Gelukkig hebben we afgelopen weekend de caravan met voortent weer neergezet. Fijn tot eind september. Dat betekent voor mij regelmatig een heel weekend haken en breien. Want de kinderen blijven inmiddels thuis, in verband met werk en de voetbal en mijn man gaat daar lekker duiken in de Oosterschelde of Grevelingen.

Tussendoor moeten we soms even een boodschapje doen of wat koken en verder niks. Alleen haken en breien. Ik kijk er echt naar uit.

Omdat ik de vraag kreeg om workshops te gaan geven voor de gevorderde hakers, ben ik bezig met een sjaal van Tunische entrelac in een zomers kleurtje. En het nieuwste van het nieuwste; een tas met nylondraad.

Dus ik hoop dat ik deze week het werk zover heb, dat ik er foto’s van kan maken en nieuwe workshops aan kan bieden. Ik vind het heel leuk om te doen.

 

 

“De mens doet het best, wat hij het liefste doet!”