Het Goede Doel

Haken voor het Goede Doel.

Donderdag 6 oktober is het alweer de eerste donderdag van de maand. Dat  betekent  dat ik ga zitten haken in het Museum Vaassen Historie van 14.30 – 16.00 uur.

En het is ook de eerste keer dat we voor dit Goede Doel gaan haken en breien.

Dekens haken (of breien) voor “Het Vergeten Kind”.

Wie komt mij helpen?

Als je naar de site gaat van “Samen staan we voor vrolijk” lees je het volgende:

 

We gaan met z'n allen wat liefde Uitdelen!

Hallo, ik ben Mariska en heb deze groep opgericht met een idee dat jullie vast zal bevallen. Ik wil met zo veel mogelijk mensen granny's haken of kleine vierkantjes breien en deze met zijn allen aan elkaar maken en dan gaan sponseren aan de vergeten kinderen. De instantie (het vergeten kind) heeft nauw contact met opvang huizen waar kinderen terecht komen die uit een meest erge situatie uit huis geplaatst worden.

https://www.sswvv.nl/

 

Stichting Het Vergeten Kind

NIET THUIS KUNNEN OPGROEIEN. DAT WIL GEEN ENKEL KIND.

Maar helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Wij vinden dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten wij ons breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.

https://www.hetvergetenkind.nl/nl/site/over-ons

 

Ik haak graag kleine dingen voor een Goed Doel. We hebben maar anderhalf uur per maand, ik wil snel  resultaat zien. We gaan een deken haken d.m.v. granny’s.

Dus als jullie restjes katoen hebben en leuke patronen van granny’s, neem het mee. Ik weet zeker dat we dan al snel een deken gemaakt hebben. En ondertussen leren jullie nog enkele leuke granny's erbij.

Ik neem zelf ook katoen en patronen mee en ook wel een paar haaknaalden en breipennen.

Ze gebruiken de volgende maten voor een granny:

10 x 10 cm

15 x 15 cm

30 x 30 cm

Dat lijkt mij ook handig. Je kunt de granny’s opsturen naar sswvv,  maar het lijkt mij leuk om zelf de deken in elkaar te zetten, zodat we ook het eindresultaat zien.

Kom je ook haken of breien. Donderdag in het museum in Vaassen.

Hopelijk tot ziens.