Haken of slapen!

Wat doe je als man en zoonlief vóór 6 uur de deur uitgaan (ja ik sta ook op) Terug naar bed, of toch maar verder met dat haakwerk? Je raadt het al, ik kan de roep van het haakwerk niet weerstaan.

Dus zit ik om 6.15 u al te haken, heerlijk ontspannen.

En waar ben ik mee bezig; ik ontwerp op dit moment een omslagdoek, zo’n rechthoek die aan de voorkant in 2 helften is. En dat doe ik met de Tunische haaksteek. Ik ben nu ook nog bezig met een omslagdoek van Byclaire, een punt, ook Tunisch en dat is wel heel erg leuk. En op Facebook zie ik dat Tunisch helemaal ‘hot’ is.

Nu wilde ik een luchtige doek haken voor het voorjaar/zomer. Maar als je dat van katoen doet, kan het weleens te zwaar worden. En met dat tunisch wordt het misschien te massief. Dus een mailtje naar mijn groothandel G. Brouwer met de vraag wat zij mij aan zouden raden.

Remco Brouwer schreef mij dat Durable Colourfull misschien wel iets was. 50% katoen en 50% acryl. Nog niet zolang in hun collectie. Een prachtig verloopgaren. Ik was gelijk verliefd. Wat een mooie kleuren. Gelukkig moest ik nog wat spullen bestellen, dus dit kon er gelijk bij. En ja, als ik dat dan thuis heb, moet ik er ook direct mee beginnen. Oei, het wordt wel voor de gevorderde haker. Het is een hele dunne draad, die bestaat uit 4 draden, die ook echt los van elkaar liggen. Niet zo heel gemakkelijk om te haken. Maar wel heel lekker zacht. Ik ben helemaal blij.

Ach en als je het tunisch al onder de knie hebt, doordat je de omslagdoek en de muts van Byclaire al gehaakt hebt, is dit waarschijnlijk ook wel te doen. En ik ga gewoon op zoek naar nog een ander garen, zodat de beginnende haker ook deze omslagdoek kan gaan haken.

Weet je nog helemaal niet wat tunisch haken is, dan moet je echt een workshop komen volgen. Het is een beetje tussen breien en haken in. En er zijn zoveel verschillende steken. Zo leuk om te doen.

Dus wacht niet langer en kijk op mijn website bij workshops.

En als je in deze maand, februari, nog een workshop volgt, of er één afspreekt krijg je een leuk cadeautje, want sinds 1 februari bestaat mijn bedrijf “Atelier de Bloksteek” 1 jaar. En daar ben ik trots op.

Er hebben inmiddels al aardig wat mensen leren haken of breien. En de meesten zijn hier nog steeds mee bezig. Ik hoop dat ik ook dit jaar nog meer mensen enthousiast kan maken en ze kan leren breien of haken. Maar ook wil ik graag helpen bij nieuwe projecten, of nieuwe technieken aanleren.

Daar wordt ik nog steeds helemaal blij van.

Nu is het vandaag ook nog Valentijn. Gisteren was één van mijn cursisten nog druk hartjes aan het haken, daarom deze spreuk, een beetje voor Valentijn en een beetje voor haken/breien:

 

Volg je hart, want dat klopt!