Duiken of haken?

Even een weekendje er tussenuit. En waarnaartoe dan? Zoals (bijna) altijd; naar Zeeland. Nu nog in een huisje, maar over een paar weken zetten we de caravan weer op de boerencamping.

Zo’n weekend betekent voor mijn man en enkele duikvrienden, een paar duiken maken, het liefst in de Oosterschelde. Daarom gaan we ook naar Zeeland . En ik ga wel mee, want wat is er heerlijker dan een weekendje weg en terwijl iedereen gaat duiken, ik mooi kan gaan zitten haken of breien.

Natuurlijk had ik verschillende projecten meegenomen, maar het meest heb ik zitten haken.

Morgenavond komen er namelijk 4 dames voor de workshop “boodschappen-netje haken” en naast de 2 ontwerpen die ik al had, wilde ik ze nog een derde exemplaar laten zien. Dus, haken maar.

Het leuke is dat één van de deelnemers van de workshop “leren haken” ook mee was naar Zeeland. Zij is een fervent duikster (1000 duiken) Maar ze is zo enthousiast geworden over haken, dat ze ook nu een haakwerkje bij zich had. Daar geniet ik van.

Ook zei één van de mannelijke duikvrienden dat hij vroeger wel vaak gebreid had en dat het net was als fietsen; je verleert het niet meer. Ik had ook nog een breiwerk voor de beginnende breier bij me; naald 10. Omdat hij pas gestopt is met roken, was het een mooie afleiding voor  hem om een stukje te breien. Ondanks dat het net als fietsen is, moest ik even de eerste steken voordoen. Daarna lukte het wel, totdat hij erachter kwam dat er een paar gaten in zaten. Voor mij een leer om hierbij  te kunnen helpen. Voor hem was het toch even een mooie afleiding. Dus wil je stoppen met roken; ga leren haken of breien. We weten al dat het een goede therapie is om rustig te worden. Het is dus ook een goede afleiding voor gestopte rokers (of als je wilt stoppen). Op momenten dat je je brei- of haakwerk in je handen hebt, past er geen sigaret tussen je vingers.

Al met al was het een heerlijk duikweekend, waar ik veel heb kunnen haken. Het was reuze gezellig. Het weer was prachtig, dus nu maar hopen dat het zo blijft en dan langzamer iets warmer.

Natuurlijk hoor ik het graag als je ook een Boodschappen-netje wilt haken, of een Poef, of iets voor Pasen. Ik sta open voor alle ideeën.

 

Wie een goede vriend heeft, heeft geen spiegel nodig.